1r Plat
Gambes de Blanes a la sal
|
2n Plat
Suquet de peix
|
Postres:
Panellets
|
|
Ingredients
|
- Gambes
de Blanes
- Sal
grossa
- Oli
d’oliva
|
- 1kg
de peixos a trossos (escòrpora, rap, orada...).
- 8
gambes.
- 3
tomàquets madurs.
- El
cor d’una ceba.
- 5
dl. de brou de peix o aigua.
- 500
g. de patates.
- 50
g. d’ametlles torrades.
- 2
llesques de pa.
- Julivert.
- 2
alls.
- Uns
brins de safrà.
- Sal.
- Pebre.
- Oli
d’oliva.
|
- 700
g. d’ametlla en pols.
- Miq quilo de sucre.
- 2 patates petites.
- 2 ous sencers.
- 700 g. de pinyols, ametlles o la meitat de cada.
|
Elaboració
|
- En primer lloc posem sal a la paella i la
posem al foc.
- Després, quan està calenta poses les
gambes, no es poden tocar.
- Quan hagin agafat color d’una banda les
gires.
Finalment, quan agafin color es treuen del foc
i s’emplaten.
|
- En una cassola amb oli d’oliva, sofregim
tots els ingredients de la picada durant 2-3 minuts fins que es daurin.
- Els passem a un morter, picant fins a
obtenir una pasta.
- En l’oli utilitzat pel sofregit, afegim
la ceba tallada fina, que comenci a daurar-se.
- Seguidament, afegim els tomàquets pelats
i també tallats fins. Ho deixem sofregir uns 3-4 minuts.
- A continuació, a aquest sofregit, li
afegim el brou de peix o l’aigua.
- Remenem i afegim les patates pelades i
tallades a rodanxes de mig centímetre.
- Passats uns minuts, a la picada que hem
reservat al morter, se li afegeix una mica de brou per treballar-la una mica
més i la incorporem.
- Quan les patates estiguin a mig fer,
s’afegeixen els peixos, bé en rodanxes o tallats pel llom.
- Quan estiguin gairebé llestos
s’afegeixen, finalment, les gambes.
- Es comprova el punts de sal, es deixa
reposar i es serveix bé en la cassola o en plats individuals.
|
- Primer de tot, posar a bullir les patates
amb pell.
- Després, treure la pell i barrejar amb l’ametlla
en pols, el sucre i els 2 ous.
- Aleshores, fer les formes amb la barreja,
els pinyons o les ametlles. A continuació, quan acabeu si voleu els podeu
pintar amb el rovell d’ou.
- Seguidament, posar uns deu minuts al forn
amb aire fort d’uns 180º vigilant que no es cremi.
QUE VAGI DE GUST!!
|