dimecres, 24 de febrer del 2016

Menú de l'escola Santa Maria de Blanes



1r Plat
Gambes de Blanes a la sal
     2n Plat
    Suquet de peix
    Postres:
    Panellets
Ingredients
-      Gambes de Blanes
-      Sal grossa
-      Oli d’oliva
-      1kg de peixos a trossos (escòrpora, rap, orada...).
-      8 gambes.
-      3 tomàquets madurs.
-      El cor d’una ceba.
-      5 dl. de brou de peix o aigua.
-      500 g. de patates.
-      50 g. d’ametlles torrades.
-      2 llesques de pa.
-      Julivert.
-      2 alls.
-      Uns brins de safrà.
-      Sal.
-      Pebre.
-      Oli d’oliva.

-      700 g. d’ametlla en pols.
-      Miq quilo de sucre.
-      2 patates petites.
-      2 ous sencers.
-      700 g. de pinyols, ametlles o la meitat de cada.

Elaboració
- En primer lloc posem sal a la paella i la posem al foc.
- Després, quan està calenta poses les gambes, no es poden tocar.
- Quan hagin agafat color d’una banda les gires.
Finalment, quan agafin color es treuen del foc i s’emplaten.

- En una cassola amb oli d’oliva, sofregim tots els ingredients de la picada durant 2-3 minuts fins que es daurin.
- Els passem a un morter, picant fins a obtenir una pasta.
- En l’oli utilitzat pel sofregit, afegim la ceba tallada fina, que comenci a daurar-se.
- Seguidament, afegim els tomàquets pelats i també tallats fins. Ho deixem sofregir uns 3-4 minuts.
- A continuació, a aquest sofregit, li afegim el brou de peix o l’aigua.
- Remenem i afegim les patates pelades i tallades a rodanxes de mig centímetre.
- Passats uns minuts, a la picada que hem reservat al morter, se li afegeix una mica de brou per treballar-la una mica més i la incorporem.
- Quan les patates estiguin a mig fer, s’afegeixen els peixos, bé en rodanxes o tallats pel llom.
- Quan estiguin gairebé llestos s’afegeixen, finalment, les gambes.
- Es comprova el punts de sal, es deixa reposar i es serveix bé en la cassola o en plats individuals.
- Primer de tot, posar a bullir les patates amb pell.
- Després, treure la pell i barrejar amb l’ametlla en pols, el sucre i els 2 ous.
- Aleshores, fer les formes amb la barreja, els pinyons o les ametlles. A continuació, quan acabeu si voleu els podeu pintar amb el rovell d’ou.
- Seguidament, posar uns deu minuts al forn amb aire fort d’uns 180º vigilant que no es cremi.
QUE VAGI DE GUST!!