divendres, 19 de febrer del 2016

LES NOSTRES RECEPTES!

Aqui teniu les receptes que hem preparat a l'escola Sant Jaume de la fep.







Primer plat
Segon plat
Postre

Fideus a la cassola
Canelons de carn
Crema Catalana
Ingredients
500 grams de vedella ,1 ceba , 2 dents d’all , 1 rajolí d’oli , 1 tomàquet
madur , 250 g de fideus , 1 picada ametlla , avellana , pinyons , pa , 2 fulles de de llorer ,
sal i una mica de vi.

Un paquet de canelons,¼ Kg de carn de porc ,¼ kg de vedella, i ceba, alls,i tomàquet, i raig de conyac ,herbes aromàtiques (farigola,sajolida ),sal i oli (o llard)Per a la beixamel : i la llet ,5 cullerades de farina, nou moscada, mantega i ceba.

4 rovells d’ous,150 g de sucre o 100 g si no os agrada tant dolça, ½ litres de llet,1 decilitre de llet freda,20 g de midó ( si no es troba,maizena),1 canó de canyella,pell de llimona.

Elaboració
Picar l’all, la ceba i el tomàquet pelat. Sofregir tot això amb una mica d’oli fins que tingui un color daurat. Afegir la carn en trossos petits.Ofegar amb una mica de vi i continuar movent amb la cullera. Afegir la picada i les fulles de llorer. Posar el brou fins cobrir la carn i deixar que es vagi fent poc a poc . Una vegada estigui feta la carn afegir més brou, és necessari quan estigui bullint afegir els fideus. Bullir tot junt 7-9 minuts i posar la sal. Llestos per menjar.

Rostiu tota la carn amb els alls,les cebes,les herbes aromàtiques i un tomàquet petit.A mig rostir,tirar una mica de conyac.A continuació,guardeu el suc del rostit.
Trinxeu la carn amb una mica de llet.2.Bulliu els canelons en una olla amb aigua,un raig d’oli,i sal.Quan estiguin bullits,poseu-los en l’aigua freda per preparar-se la cocció.Esteneu-la en un drap de cuina perquè s'escorrin.
Fregiu-los amb la pasta preparada, en una safata untada amb mantega. Aboqueu la beixamel per damunt dels canelons.A sobre escampeu-hi el formatge ratllat i la mantega introduir tot al forn a uns 200º, al final , torreu-los al gratinador.Per 4 persones.45 minuts-50 minuts.
Posem el foc ½ desprès de la llet amb la pell de llimona.Traiem del foc quan arranquin el full i coleu-la. Batem els rovells d’ous amb el sucre. Deixeu el midó amb els dec i litre de llet freda.
Barregeu la llet calenta amb els ous el sucre el mido i poseu-la al foc.Coure a foc ben baix, remenant fins que comenci a espessir.Anirem amb compte que la crema no arribi a bullir.Poseu-la en un plata fonda o be en plats o cassoletes individuals. Temps 30 minuts.