Aqui teniu les receptes que hem preparat a l'escola Sant Jaume de la fep.
|
Primer plat
|
Segon plat
|
Postre
|
|
Fideus a la cassola
|
Canelons de carn
|
Crema Catalana
|
Ingredients |
500
grams de vedella ,1 ceba , 2 dents d’all , 1 rajolí d’oli , 1
tomàquet
madur
, 250 g de fideus , 1 picada ametlla , avellana , pinyons , pa ,
2 fulles de de llorer ,
sal
i una mica de vi.
|
Un
paquet de canelons,¼ Kg de carn de porc ,¼ kg de vedella, i
ceba, alls,i tomàquet, i raig de conyac ,herbes aromàtiques
(farigola,sajolida ),sal i oli (o llard)Per a la beixamel : i la
llet ,5 cullerades de farina, nou moscada, mantega i ceba.
|
4
rovells d’ous,150 g de sucre o 100 g si no os agrada tant dolça,
½ litres de llet,1 decilitre de llet freda,20 g de midó ( si no
es troba,maizena),1 canó de canyella,pell de llimona.
|
Elaboració |
Picar
l’all, la ceba i el tomàquet pelat. Sofregir tot això amb una
mica d’oli fins que tingui un color daurat. Afegir la carn en
trossos petits.Ofegar amb una mica de vi i continuar movent amb la
cullera. Afegir la picada i les fulles de llorer. Posar
el brou fins cobrir la carn i deixar que es vagi fent poc a poc .
Una
vegada estigui feta la carn afegir més brou, és necessari quan
estigui bullint afegir els fideus. Bullir tot junt 7-9 minuts i
posar la sal. Llestos per menjar.
|
Rostiu
tota la carn amb els alls,les cebes,les herbes aromàtiques i un
tomàquet petit.A mig rostir,tirar una mica de conyac.A
continuació,guardeu
el suc del rostit.
Trinxeu
la carn amb una mica de llet.2.Bulliu els canelons en una olla amb
aigua,un raig d’oli,i sal.Quan estiguin bullits,poseu-los en
l’aigua freda per preparar-se la cocció.Esteneu-la en un drap
de cuina perquè
s'escorrin.
Fregiu-los
amb la pasta preparada, en una safata untada amb mantega. Aboqueu
la beixamel per damunt dels canelons.A sobre escampeu-hi el
formatge ratllat i la mantega introduir tot al forn a uns 200º,
al final , torreu-los al gratinador.Per 4 persones.45 minuts-50
minuts.
|
Posem
el foc ½ desprès de la llet amb la pell de llimona.Traiem del
foc quan arranquin el full i coleu-la. Batem els rovells d’ous
amb el sucre. Deixeu el midó amb els dec i litre de llet freda.
Barregeu
la llet calenta amb els ous el sucre el mido i poseu-la al
foc.Coure a foc ben baix, remenant fins que comenci a
espessir.Anirem amb compte que la crema no arribi a
bullir.Poseu-la en un plata fonda o be en plats o cassoletes
individuals. Temps 30 minuts.
|